Det kändes skönt att kunna prata med någon utomstående

Det kändes skönt att kunna prata med någon utomstående

Ibland mår vi inte så bra, jag har under ett tag gått igenom en svår period och har därför gått på samtalsterapi i Boxholm hos företaget Eldsvahnen HB. Eftersom jag upplever att det fungerar för mig vill jag dela med mig av det för att upplysa er om den hjälp som finns att få när man går igenom en tuff period i livet.

Att gå igenom en tuff period i livet kan betyda olika saker, för mig innebar det att jag fick diagnosen depression. Jag hade redan innan det hört talas om samtalsterapi i Boxholm men aldrig förstått varför man gick till en främmande människa och pratade, efter att jag fått min diagnos började jag förstå skönheten att få prata med just en främling. Pratar man med någon närstående blir det lätt att man håller tillbaka och inte berättar hela sanningen, när man däremot pratar med någon utomstående blir det enklare att ”lätta på trycket” och därmed berätta exakt hur man känner och mår. Grejen med att gå på samtalsterapi är inte bara att prata för att prata utan det gör att man förstår mer om sig själv också, eftersom jag tog upp en del saker jag aldrig sagt högt tidigare blev jag helt plötsligt medveten om hur jag kände. Det blev som att man äntligen förstod hur man tänkte, säger man inte sakerna högt blir det gärna lite luddigt i huvudet och man förstår inte allt man tänker. På så sätt tycker jag verkligen att det hjälpte för mig att gå på samtalsterapi i Boxholm, det gjorde inte att jag blev frisk men det gjorde att det blev lättare för mig att hantera min psykiska ohälsa. Med det kan jag verkligen rekommendera att söka hjälp om du mår dåligt, även om det inte gör att du blir glad direkt kan det ändå hjälpa dig en bit på vägen.


Kommentarer är stängda.