Kontrollansvarig inför försäljning av fastighet

Kontrollansvarig inför försäljning av fastighet

Hej alla fina följare!

Som ni vet så har jag och min sambo hållit på att renovera vår fastighet i Karlskrona inför försäljning och nu är det äntligen dags att lägga ut den på marknaden. Men innan vi gör det så har vi anlitat en kontrollansvarig som ska kontrollera att allting är godkänt. De för ett slags protokoll och med ett sådant utan anmärkningar så kommer man kunna sälja huset för mer.

Det finns både stora firmor och mindre aktörer som erbjuder tjänsten som kontrollansvarig, men vi hittade en kvinna i Karlskrona som verkade ha både bra utbildning och erfarenhet. Och dessutom var hon väldigt trevlig när jag ringde. Hon kommer i slutet av veckan och sedan har vi bokat en fotograf som ska komma och fotografera huset på lördag. Vi har bestämt att vi ska försöka sälja själva först i alla fall, för vi har ingen brådska med att sälja det. Men om vi märker att det inte går så ska vi anlita någon av mäklarfirmorna i Karlskrona.

När man lägger ut en fastighet till försäljning är det ju ganska mycket att tänka på, men det här är andra gånger vi gör det så vi kände att vi lärde oss så pass mycket förra gången att vi vill försöka göra det själva. Vi har hittat ett annat hus strax utanför Karlskrona dit vi flyttar i sommar. Det är ett hus vi bygger från grunden så det kommer bli precis som vi vill ha det redan från början och det här är huset som vi tror att vi kommer bli gamla i – vilken härlig känsla det är!

Bor ni på en plats ni trivs på eller bor ni där ni bor ”så länge”? Det har jag gjort alldeles för många gånger så det känns helt underbart nu att liksom ha hittat hem. Nu hoppas vi bara att vi får sålt vår fastighet till det pris vi önskar. Ha en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.